Prisijungimas                                                   Priminti slaptažodį
El. paštasSlaptažodis
vitamins supplements
ARENA maudymosi kostiumų išpardavimas! Nuolaidos iki 70%!
Facebook
maisto papildai
sportuojantiems
Apie Top 10 Registracija Platintojams Kontaktai  
KrepšelisIšvalytiUžsakytiUžsakymaiAkcijos
  
Paieška
Katalogas
ARENA prekės plaukimui
Aksesuarai
Treniruokliai
Įtvarai
Apsaugos
Apsaugos kalnų slidinėjimui
Karščio ir šalčio terapija
Kompresinė apranga
Širdies ritmo monitoriai
Lipnios juostos (teipai)
Teipavimo reikmenys
Masažiniai aliejai
Kosmetika (nuo 2009 11 01)
Masažuokliai
Hummel apranga
Kompresinė apranga atsistatymui
Matavimo prietaisai
Nordic Walking lazdos
Bridgedale kojinės

Gamintojai
3H Medical
AEG (Vokietija)
ARENA (Italija)
Bomann
BRIDGEDALE (Didžioji Britanija)
Clatronic
Condicio Sport (Suomija)
EKHO (JAV)
Hummel
Jaybird & Mais (JAV)
M Double You (Olandija)
McDavid (JAV)
Mueller (JAV)
Phyto Performance(Italija)
Polar (Suomija)
Power System
ProMedix
Shaker Spider
Sixtus (Vokietija)
Smart Shake
Sport Instruments (JAV)
Yamuna (Vengrija)

Masės didinimo produktai

Jeigu Jūs sudeginate daugiau kalorijų, negu sunaudojate, Jūs turite problemų. Jūs jaučiatės silpnas ir Jūsų organizmas prašosi papildomos energijos. Angliavandeniai yra geriausia medžiaga šiuo atveju: jie suteikia Jums energijos, kurios taip trūksta Jūsų organizmui. Gaila, bet didžioji dalis maisto produktų, turinti didelės koncentracijos angliavandenių, taip pat savo sudėtyje turi didelį kiekį skaidulų ir skysčių. Šie komponentai greitai užpildo Jūsų skrandį, bet Jūsų energijos atsargos lieka nepapildytos. Rezultatas, Jūs vis dar jaučiatės blogai ir visą dieną jaučiate alkį.

 

Iš tikrųjų, jeigu Jūsų organizme vyksta aktyvus metabolizmas, Jums reikia valgyti ištisą dieną. Bet tai, žinoma, nėra juokinga. Dar daugiau, daugeliui mūsų nėra galimybių pastoviai valgyti aukštos kokybės maistą. Taip yra dėl paprastos priežasties: mes neturime laiko pasigaminti gero maisto darbo metu, ar neturime galimybės pasiimti maisto su savimi. Tokiu atveju geriausias sprendimas yra masės didinimo produktai - specialiai sukurti sportininkams, masės didinimo produktai turi subalansuotą angliavandenių, baltymų, riebalų, vitaminų ir mineralinių medžiagų mišinį. Yra svarbu, kad tuo momentu, kada jūsų organizmui reikia papildomų kalorijų, jūs jas gautumėte.

 

Norėdami priaugti svorio, pridėkite 10% prie kalorijų skaičiaus, kurio Jums reikia kiekvieną dieną, ir tada didinkite šį dienos kalorijų papildymą po 10% kiekvieną mėnesį. Laikykitės šio plano, kol pasieksite savo norimą svorį. Dabar Jūs galvojate: “Aš niekada nesugebėsiu numesti šių kalorijų“. Bet tai yra kaip tik tai, kodėl masės didinimo produktai buvo sukurti.

 

Pateikiame būdą, kaip apskaičiuoti vienos dienos energijos poreikį. Tai gera alternatyva žmonėms, kurie neturi galimybės apsiskaičiuoti savo riebalinės masės su kaliperiu.

 

 

20-30 metų

31-50 metų

+ 50 metų

Gana aktyvūs vyrai

 

 

40 kcal

 

35 kcal

 

30 kcal

Sunkiai dirbantys vyrai

 

 

45 kcal

 

40 kcal

 

35 kcal

Gana aktyvios moterys

 

 

35 kcal

 

30 kcal

 

25 kcal

Sunkiai dirbančios moterys

 

 

40 kcal

 

35 kcal

 

30 kcal

1 lentelė: Visas sportininko kalorijų skaičius vienam kūno kilogramui per dieną

 

Pavyzdys: Įsivaizduokite, kad esate 25 metų vyras, sveriantis 85 kilogramus ir dirbantis gana daug fizinio darbo. Taip pat įsivaizduokite, kad sportuojate 3 kartus per savaitę ir Jūsų treniruotė trunka apie 1 valandą. Taigi, pažiūrėkite į lentelę: gana aktyvus vyras, 20-30 metų. Lentelė rodo, kad vienam kūno kilogramui Jums reikia 40 kcal. Taigi per dieną Jums reikia: 40 kcal x 85 kg = 3400 kcal.

 

Arba įsivaizduokite, kad esate 25 metų moteris, sverianti 65 kilogramus ir dirbanti ofise. Jūs sportuojate 2 kartus per savaitę ir Jūsų treniruotė trunka 1.5 valandos. Taigi, Jūs esate gana aktyvi. Šiuo atveju pažiūrėkite į lentelę: gana aktyvi moteris, 20-30 metų.

Lentelė rodo, kad vienam kūno kilogramui Jums reikia 35 kcal. Taigi, per dieną Jums reikia: 35 kcal x 65 kg = 2275 kcal.

Kalorijų skaičius, kurio Jums reikia per dieną priklauso nuo Jūsų lyties, amžiaus, svorio ir Jūsų fizinio aktyvumo.

 

Baltymai

               

Labai svarbu būti užtikrintiems, kad Jūs gaunate pakankamą kiekį baltymų. Jeigu Jūs norite užsiauginti raumenis, Jums reikia mažiausiai 2 g baltymų vienam kūno kilogramui. Pavyzdžiui, jeigu Jūs sveriate 80 kg, Jūs turite suvartoti 160 g baltymų per dieną. Jūsų organizmas gali perdirbti 30 g baltymų per tris valandas, todėl, jeigu norite pridėti svorio, Jums reikia vartoti mažiausiai 30 g baltymų kas tris valandas.

 

Tačiau dažniausiai neįmanoma paruošti ar gauti tokį maistą, kuris turėtų lygiai 30 g baltymų. Normalaus maisto sudėtyje paprastai daugiausiai būna angliavandeniai ir gaila, bet per mažai baltymų. Labai sunku surasti tokį maistą, kuris turėtų lygiai 30 g baltymų. Geriausi baltymai su maistu gaunami iš kiaušinių baltymų, vištos ar kalakuto odos, ir žuvies. Bet mėsos, žuvies ar vištos gabalo, kurį suvalgote pietums, sudėtyje yra daugiausiai 23 g baltymų. Per mažai, negu reikia. Dėl šios priežasties reikia naudoti masės didinimo produktus. Kiekvieną kartą, kada Jūs paruošiate kokteilį, Jūs tiksliai žinote kiek baltymų sunaudosite.

 

Angliavandeniai

 

Pasirinkite masės didinimo produktus, kurių sudėtyje yra gera kompleksinių ir paprastųjų angliavandenių kombinacija. Paprastieji angliavandeniai tinka, kada Jūs norite priaugti svorio, tačiau neturite gero apetito. Po paprastųjų angliavandenių pavalgymo, Jūsų cukraus lygis kraujyje pakyla labai greitai, bet tai labai greitai leidžia Jums vėl pasijausti alkanam. Todėl, kad nevaikščiotumėte alkanas visą dieną, Jums reikia ir kompleksinių angliavandenių. Kompleksiniai angliavandeniai sudaryti iš ilgų molekulių grandinių, kurios lėčiau skyla į mažesnius, suvirškinamus gabaliukus. Rezultatas, šie angliavandeniai tiekia Jums energiją ilgą laiką. Maltodekstrinas yra daugiausiai maisto papilduose naudojamas kompleksinis angliavandenis. Dekstrozė, gliukozė ir fruktozė yra dažniausiai naudojami paprastieji angliavandeniai.


Riebalai

 

Jeigu norite priaugti svorio, valgyti per daug riebaus maisto nėra gera idėja. Per didelis kiekis riebalų pasunkina Jūsų skrandžio darbą ir sumažina apetitą. Todėl masės didinimo produktų sudėtyje riebalų yra tik minimalūs kiekiai.


Vitaminai ir mineralinės medžiagos

 

Vitaminai ir mineralinės medžiagos yra reikalingiausi papildai Jūsų organizmui. Ypač, jeigu rimtai sportuojate, rūkote, ar dažnai patiriate stresą, vitaminų ir mineralinių medžiagų papildai yra būtini. Dėl šios priežasties mūsų masės didinimo produktų sudėtyje yra rūpestingai subalansuotas vitaminų ir mineralinių medžiagų mišinys.


Kombinacijos su vanadilio sulfatu

 

Sportininkams, kurie nori priaugti svorio, yra ypač svarbu, kad visos medžiagos, kurias vartoja, būtų pilnai įsisavinamos. Todėl vanadilio sulfato pridėjimas yra gera idėja. Šis junginys, gaunamas iš elemento vanadžio, turi stiprias anabolines savybes. Organizme vanadilis elgiasi biologiškai taip pat, kaip ir insulinas, kuris, pagal atliktus mokslininkų tyrimus, yra stipriausias anabolinis hormonas. Vanadilio sulfatas gali skatinti aminorūgščių transportą kraujyje ir taip pat glikogeno kaupimą, o tai padidina prieinamos energijos kiekį. Vanadilio sulfatas sugeba padidinti energijos kiekį, kaupiamą glikogeno forma. Tai reiškia, kad Jūs sportuodami turėsite daugiau energijos. Dar daugiau, vanadilio sulfato vartojimas padės maistinėms medžiagoms greičiau patekti į reikiamą vietą.


Masės didinimo produktų vartojimas svorio mažinimui

 

Žmonės, norintys numesti svorio taip pat gali gauti naudos iš masės didinimo produktų. Tai gali atrodyti keista, bet subalansuotas angliavandenių, baltymų, riebalų, vitaminų ir mineralinių medžiagų mišinys sudaro gerą pakaitalą maistui. Normalus maistas dažniausiai turi per daug riebalų ir angliavandenių, tuo tarpu masės didinimo produktai dažniausiai neturi riebalų ir turi gerai subalansuotą angliavandenių mišinį, kuris gali pakeisti įprastą maistą.

food supplements
supplements
© Copyright UAB "Ginatmeda"Sprendimas: kitoks.com